Κρουαζιέρες στο Άγιον Όρος

Πρόγραμμα κρουαζιέρας με το πλοίο Καπετάν Φώτης

Tο πλοίο 300ων θέσεων αναχωρεί μια ως και δύο φορές την ημέρα ανάλογα την ζήτηση από το λιμανάκι της Ουρανούπολης, ακριβώς δίπλα στις πύλες του Αγίου Όρους. Οι ώρες αναχώρησης είναι στις 10:30 και στις 13:45 (όταν υπάρχει και δεύτερη κρουαζιέρα την ίδια ημέρα), και η διάρκεια της κρουαζιέρας είναι περίπου 3 ώρες.

Το πλοίο ακολουθεί τη νοτιoδυτική πλευρά της χερσονήσου φτάνοντας σε 10 λεπτά στα σύνορα που χωρίζουν τον υπόλοιπο κόσμο με την μοναστική πολιτεία. Από εκεί φτάνει σε 15 λεπτά στην πρώτη ρωσική σκήτη και αφού περάσει μοναδικές παραλίες, φτάνει σε 40 λεπτά περίπου στο πρώτο μοναστήρι, την Ι.Μ. Δοχειαρίου. Στην συνέχεια ακολουθούν άλλες 7 μονές, το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους, η Δάφνη, και τέλος οι σκήτες, μικρά χωριά όπου σε κάθε σπίτι ζουν ομάδες μοναχών. Η διάρκεια του τελευταίου μέρους της ξενάγησης διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Το πλοίο επιστρέφει περνώντας ξανά τα 4 τελευταία μοναστήρια, και έχοντας μια ώρα και 30 λεπτά για να ξαναπιάσει λιμάνι σας δίνεται ο χρόνος να κάνετε τις αγορές σας πάνω στο πλοίο, να συζητήσετε τις εντυπώσεις σας, ή να φωτογραφηθείτε στην γέφυρα του πλοίου με τον καπετάνιο.

Πρόγραμμα κρουαζιέρας με το πλοίο Καπετάν Φώτης

  • Εστιατόριο – Κρύα πιάτα, ούζο, μπύρα, πίτσα.
  • Μπαρ – Όλα τα είδη καφέ, σοκολάτα, οινοπνευματώδη.
  • Λαϊκή Τέχνη – Εικόνες Αγιογραφημένες (Κέρινες ή Χάρτινες), κομποσκοίνια, θυμίαμα και πολλά άλλα σουβενίρ.
  • Βιντεοκασέτες Αγ. Όρους, βιβλία σε πολλές γλώσσες, χάρτες κ.α.
  • Προσκύνημα: Μετά από συνεννόηση το πλοίο σταματά σε απόσταση 500 μέτρων, όπως ορίζει ο νόμος, πλησιάζουν οι πατέρες (μοναχοί) φέρνοντας τα Άγια λείψανα και με ευλάβεια ο κόσμος προσκυνά. Είναι μοναδικό μιας και οι γυναίκες δεν μπορούν να μπουν στο Αγ. Όρος και να προσκυνήσουν.
  • Ξενάγηση σε τρεις γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Ανάλογα με την περίσταση μπορεί να υπάρξει και σε άλλες γλώσσες όπως ρουμάνικα κ.λ.π. Την ξενάγηση στα ελληνικά την κάνει ο Καπετάνιος του πλοίου, που έχει ιδιαίτερες γνώσεις για την ζωή των μοναχών.
  • Φωτογραφία στο πλοίο με δική σας, ή δική μας φωτογραφική μηχανή, στο κυβερνείο με το καπετάνιο ή χωρίς.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή των μοναχών σε τρεις τηλεοράσεις στο σαλόνι. Βίντεο – παιχνίδια για τα παιδιά.