Γραφείο προσκυνητών Αγίου Όρους στην Ουρανούπολη

Η πρόσβαση στο Άγιο Όρος είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα. Υπάρχουν δύο λιμάνια επιβίβασης των προσκυνητών. Το ένα είναι η Ιερισσός απ' όπου εκτελούνται δρομολόγια που εξυπηρετούν την ανατολική πλευρά της χερσονήσου και το άλλο η Ουρανούπολη για όσους μεταβαίνουν στη δυτική πλευρά.

Η συντρηπτική πλειοψηφία των προσκυνητών εξυπηρετείται από την Ουρανούπολη, επειδή σπάνια υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της, πράγμα που δεν συμβαίνει με την Ιερισσό, η οποία είναι εκτεθειμένη στους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση δρομολογίων τον χειμώνα και όχι σπάνια ματαιώνουν δρομολόγια τις άλλες εποχές.

proski1Η διαδικασία μετάβασης στο Άγιο Όρος είναι σχετικά απλή. Αφού αποφασίσουμε ποιά μέρα θέλουμε να ταξιδεύσουμε τηλεφωνούμε στο Γραφείο Προσκυνητών στη Θεσσαλονίκη (2310252575) για την έκδοση του Διαμονητηρίου. Η επικοινωνία αυτή πρέπει να γίνει αρκτές μέρες νωρίτερα (ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες) επειδή ο αριθμός των προσκυνητών που επισκέπτονται το Άγιο Όρος καθημερινά είναι προκαθορισμένος σε 120. Αν ο παραπάνω αριθμός έχει συμπληρωθεί προτείνουμε εναλλακτική ημερομηνία, πριν ή μετά από την ημέρα που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι. Τα στοιχεία που θα μας ζητηθούν είναι: Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, έτος γεννήσεως και αριθμός αστυνομικής ταυτότητας με την εκδούσα Αρχή.

Το Διαμονητήριο είναι έγγραφο το οποίο εκδίδει η Ιερά Επιστασία και μας εξασφαλίζει τετραήμερη παραμονή (τρεις διανυκτερεύσεις) στο Άγιο Όρος. Πάνω στο Διαμονητήριο αναγράφονται τα στοιχεία του προσκυνητή, ο κωδικός του αριθμός, η ημερομηνία εισόδου και οι ημέρες παραμονής. Αν παραστεί ανάγκη για περισσότερες ημέρες παραμονής, την παράταση δίνει η Ιερά Επιστασία που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές.

Αφού ολοκληρώσουμε το πρώτο στάδιο, που είναι η εξασφάλιση της έκδοσης του Διαμονητηρίου, επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τα μοναστήρια τα οποία θέλουμε να επισκεφθούμε και αυτό γιατί υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες φιλοξενίας.

Την ημέρα της αναχώρησης, πρέπει, από τις 8.00΄ μέχρι τις 9.30΄ το πρωί, να παραλάβουμε από το Γραφείο Προσκυνητών στην Ουρανούπολη, το Διαμονητήριο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και να βγάλουμε το εισιτήριο για το φέρι μπότ. Η επιβίβαση γίνεται από τις 9.30΄ ως τις 9.45΄, ώρα αναχώρησης για τη Δάφνη. Τη διαδρομή αυτή, διάρκειας περίπου δύο ωρών,  παραθέτουμε στη συνέχεια με φωτογραφίες, αναγράφοντας και την ώρα άφιξης στους αρσανάδες των διαφόρων μονών, που συναντάμε. Η αναγραφόμενη ώρα είναι ± 5 -10΄, επειδή αυτή εξαρτάται από το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο.

buy ambien online

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:  Ουρανούπολη Χαλκιδικής
Τ.Κ. 63075 | Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 23770 71 201

Fax: +30 23770 71 310

Επισκέπτες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 επισκέπτες και κανένα μέλος

Search